22.2 C
Athens
Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

Άγριες μέλισσες: Η οργάνωση Άβαντες και η εμπλοκή του Μελέτη

Ειδήσεις Ελλάδα

Άγριες μέλισσες: Έχει γράψει χιλιόμετρα στο θεατρικό σανίδι και τώρα εξερευνά ένα νέο σχετικά πεδίο, την τηλεόραση.

Ο Στάθης Κόικας είναι από τους καλλιτέχνες της νέας γενιάς που έχουν αφήσει ιδιαίτερα θετικά δείγματα γραφής και συστήθηκε στο ευρύτερο κοινό μέσα από τις Άγριες μέλισσες του ΑΝΤ1 και τον ρόλο του Αχιλλέα Μεγαρίτη.

Πείτε μας για τον Αχιλλέα Μεγαρίτη. Από πού… κρατάει η σκούφια του;

«Ο Αχιλλέας είναι από τη Λάρισα. Εδώ και κάποια χρόνια έχει την ηγεσία μιας οργάνωσης που φέρει το όνομα “Άβαντες”. Την ξεκίνησε ο αδελφός του Ακύλας, ο οποίος μπήκε φυλακή και έκτοτε αρχηγός της είναι ο Αχιλλέας. Η οργάνωση αυτή μάχεται τον κομμουνισμό και έχει εθνικιστικές ιδέες. Έχοντας να παίξω έναν χαρακτήρα με ακραία ιδεολογία, προσπαθώ να φανταστώ τι τον έχει οδηγήσει εκεί και πού οφείλεται η σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζει κάποιες καταστάσεις. Ο Αχιλλέας βλέπει τον αδελφό του ως ήρωα και η φυλάκιση του σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο στον φανατισμό του».

Γιατί ήθελε τόσο πολύ τον Μελέτη στην οργάνωση του; Τον βοήθησε να βρει ποιος έδωσε το δηλητήριο στον Θέμελη για να τον προσεγγίσει;

«Ο Μελέτης είναι ένας άνθρωπος “εργαλείο” για τον Αχιλλέα, έτσι τουλάχιστον ξεκινάει η σχέση τους, και μετά έχει την εξέλιξή της. Μια συμμαχία-συνεργασία μαζί του, του ανοίγει πολλές πόρτες και σε επίπεδο φιλίας, αλλά και οικονομικής στήριξης στους “Άβαντες”, οι οποίοι έχουν παντού δικούς τους ανθρώπους που βοηθούν όχι μόνο στη λήψη πληροφοριών αλλά και στη λήψη αποφάσεων και δράσεων. Οι δυνατές συμμαχίες σε αυτές τις οργανώσεις είναι πολύ σημαντικές για την επέκτασή τους σε περιοχές στις οποίες δεν έχουν “δικούς” τους, αλλά και σε ισχύ. Η βοήθεια λοιπόν στην εξιχνίαση του φόνου του Θέμελη αποσκοπούσε στην προσέγγιση του Μελέτη, αλλά και σε μια επίδειξη δύναμης των “Αβάντων”. Με τη βοήθεια αυτή δημιουργείται μεταξύ τους και μια σχέση εμπιστοσύνης και αλληλεξάρτησης».

Τι σχέδια έχει ο Αχιλλέας για τον Μελέτη;

«Ο Μελέτης μπορεί να φανεί χρήσιμος γενικότερα, αλλά να γίνει και η γέφυρα μεταξύ του Αχιλλέα και του Δούκα. Ο Μελέτης είναι ένας χαρακτήρας πολύ δυνατός και ο Αχιλλέας του το αναγνωρίζει. Όταν τον προσέγγισε, ψάχνοντας ποιος αγόρασε το δηλητήριο, τον πέτυχε σε μια ευάλωτη θέση και νομίζω καθόλου τυχαία. Τέτοιες οργανώσεις συνήθως μελετούν τους μελλοντικούς τους φίλους και τους διαλέγουν προσεκτικά. Αστό συμβαίνει ακόμα και σήμερα. Όταν ένας άνθρωπος νιώθει μόνος και ξαφνικά εμφανίζεται μια οργάνωση/κόμμα να τον εξυπηρετεί και να τον βοηθά, η οργάνωση ξαφνικά μοιάζει να είναι η μόνη που νοιάζεται και λειτουργεί ακόμα και σαν συναισθηματικό δεκανίκι».

Ο Αχιλλέας ξέρει ότι ο Δούκας είναι ο δολοφόνος του Θέμελη. Θα τον εκβιάσει με αυτό;

«Νομίζω πως αν δεν υπάρχει προσωπικό όφελος ή έντονο θυμικό, δεν είναι και πολύ έξυπνο, μάλλον επικίνδυνο θα έλεγα, να απειλήσει κανείς τον Δούκα. Ο Αχιλλέας γνωρίζει την ισχύ του και νομίζω αυτό ήταν και το εφαλτήριο για την αναζήτηση του δολοφόνου του Θέμελη. Να αποκτηθεί μια σχέση με τον Μελέτη και αργότερα και με τον Δούκα. Δεν ξέρω αν αυτό το πετυχαίνει ή όχι. Μέχρι πάντως το σημείο που γνωρίζω δεν συμβαίνει ούτε απειλή, αλλά ούτε και συνεργασία. Δύο ενδεχόμενα βέβαια που μένουν εξίσου ανοιχτά».

Βγαίνει ο Ακύλας από τη φυλακή;

«Για τον Ακύλα, δυστυχώς, γνωρίζω μόνο αυτά που λέει για εκείνον ο Αχιλλέας. Είναι ένας άνθρωπος που μάχεται για τα πιστεύω του και είναι έτοιμος να θυσιαστεί για την πατρίδα του. Ένας ήρωας. Αυτός βέβαια, είναι ο τρόπος που τον βλέπει ο αδελφός του».

Ο Κωνσταντής γνωρίζει κι εκείνος τον Αχιλλέα, θα υπάρξει και δική του εμπλοκή με τους «Άβαντες»;

«Δεν το ξέρω, αλλά αν κρίνω από τον χαρακτήρα του Κωνσταντή. νομίζω πως η εμπλοκή του Μελέτη μοιάζει πιο πιθανή».

Η σειρά θα προχωρήσει σε βάθος όσον αφορά την πολιτική διάσταση της εποχής;

«Αυτό είναι κάτι που ακούγεται έντονα από διάφορες πηγές, αλλά δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση για το πόσο θα επηρεάσει το Διαφάνι», είπε ο Στάθης Κόικας στο tv 24.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό