20.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι Όροι Χρήσης θα είναι τελικά προαιρετικοί

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ομάδα ανάπτυξης του WhatsApp είχε σπεύσει να αναβάλει το τελεσίγραφο της σχετικά με την παρελθοντική ανακοίνωση της στις αρχές του έτους που επιθυμούσε να μοιράζεται τα δεδομένα των χρηστών με τη Facebook, διαφορετικά δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία. Καθώς λοιπόν επιχείρησε να σώσει την κατάσταση και εν τέλει να αναδιαμορφώσει τη νέα πολιτική απορρήτου της, μετέτρεψε σε προαιρετικούς τους καινούργιους όρους χρήσης, εκτός από μια συγκεκριμένη περίπτωση.

Σύμφωνα με το WABetaInfo, ανανεώνονται οι όροι χρήσης της υπηρεσίας (το ToS) προκειμένου να είναι προαιρετική η επιλογή μετάβασης στη νέα πολιτική, αυτό όμως δεν αφορά τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν την υπηρεσία cloud της πλατφόρμας.

Επί της ουσίας, γίνεται αντιληπτό ότι η συγκεκριμένη διευκρίνιση στην πολιτική απορρήτου της πλατφόρμας αποτελεί και τη βασικότερη αιτία όλης αυτής της παρανόησης τον τελευταίο καιρό. Το WhatsApp είχε επανειλημμένως επιμείνει ότι οι όροι προορίζονταν μόνο για τους χρήστες του WhatsApp Business ή για χρήστες που συνομιλούν με αυτές τις επιχειρήσεις. Δυστυχώς όμως ο τρόπος που αποφάσισαν να το εφαρμόσουν παρέσυρε κάθε χρήστη σε αυτό το χάος.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι τακτικοί χρήστες του WhatsApp δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τη νέα πολιτική απορρήτου.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό